Χτες σε μια συζήτηση σε γενέθλιο τραπέζι μου λέει κάποιος: “και η Νέα Δημοκρατί…

Χτες σε μια συζήτηση σε γενέθλιο τραπέζι μου λέει κάποιος: “και η Νέα Δημοκρατία να ήταν στη κυβέρνηση θα υπέγραφε και αυτή 4ο μνημόνιο, θα είχαμε και πάλι λιτότητα, όπως και σήμερα».

Βγήκα από τα ρούχα μου..

Απαντώ λοιπόν στον γνωστό μου.. ότι το 2014, το υπουργείο οικονομικών υπολόγιζε, πως το 2022 το ΑΕΠ μας θα έφτανε τα 259 δισεκατομμύρια. Σήμερα το 2017, το υπουργείο υπολογίζει πως το 2022 το ΑΕΠ, θα φτάσει στα 217,1 δισεκατομμύρια.

Δηλαδή με αυτά που έκανε ο Τσίπρας, θα έχουμε 42 δις μικρότερο παραγόμενο πλούτο, ήτοι 13,83 δις λιγότερα κρατικά έσοδα. Παρεμπιπτόντως, το 3ο & 4ο μνημόνιο του Τσίπρα έχουν συνολικά μέτρα 14,2δις.

Με ακούει, παγώνει για λίγο, πίνει μια ακόμα γουλιά από το κρασί του και απάντα : «Έτσι και αλλιώς δεν θα μας άφηναν οι ξένες δυνάμεις να έχουμε μεγαλύτερο ΑΕΠ».

Δυστυχώς στη χώρα μας, είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν ορθολογικά την πραγματικότητα. Όσο σοβαρά & ορθολογικά και να τους μιλήσεις κρύβονται πίσω από εμμονές, ανοησία ή και οπισθοδρομική κουλτούρα.

Εκεί έρχεται ο λαϊκιστής πολιτικός τύπου Τσίπρα/Καμμένου και εσκεμμένα τους εξαπάτα.

Υ.Γ :
Με αυτά και με αυτά, η Κυβερνησσσάρα μας, αύριο ψηφίζει:

– Μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει για τους χαμηλόμισθους απώλεια 1 μισθού ετησίως.

– Απώλεια περίπου 3 μηνιαίων συντάξεων για τους συνταξιούχους (παράδειγμα για κάποιον με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος έχει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα).

– Απώλεια ενός περίπου ενός μηνιάτικου για τους ελεύθερους επαγγελματίες (ελεύθερο επαγγελματία με εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο)

– Απώλεια παραπάνω από 1 μηνιάτικο για τους αγρότες (παράδειγμα αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο)

About Author

Connect with Me: