Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε (10.10) την Έκθεσή του για τις Παγκόσμι…

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε (10.10) την Έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, στην οποία επισημαίνει ότι όλες οι αναπτυγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν. Όλες, εκτός από την Ελλάδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Δ.Ν.Τ. ψαλιδίζει τις προβλέψεις του για το 2017 και μειώνει δραματικά το μεσοπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης του Α.Ε.Π. στο 1%. Συγκεκριμένα, για το 2017 προβλέπει αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 1,8%, αντί για 2,2% που εκτιμούσε το καλοκαίρι και 2,8% που προέβλεπε πέρυσι τον Οκτώβριο

Για το μεσοπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης, μετά από μια αναλαμπή το 2018, εκτιμά ότι θα μειωθεί σταδιακά στα καχεκτικά επίπεδα του 1% από το 2022.

Αυτό αποδίδεται τόσο στα νέα μέτρα λιτότητας 5,1 δις ευρώ που επέβαλε η Κυβέρνηση από το 2019, όσο και στην ανώμαλη προσγείωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρα μας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Συνεπώς, δυστυχώς, δεν είναι μόνο τα τρία χρόνια που χάθηκαν λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι και η κληρονομιά αναιμικής ανάπτυξης που αφήνει πίσω της.

About Author

Connect with Me: