Βιογραφικό

Infographic

 
 
 

1981

Γεννήθηκα στην Αθήνα, άλλα αμέσως μετά μετακομίσαμε στο Λονδίνο, για 2 χρόνια, οπού ο πατέρας μου ξεκίνησε την εξειδίκευση του στα νοσοκομεία Chelsea και Queen Charlote.

1982

Η οικογένεια μου δεν είχε παράδοση στη πολιτική, το αντίθετο μάλιστα. Ήταν καταρχήν αρνητική στην «εμπλοκή μου» με αυτήν.

2000

Tο 2000 ξεκίνησα τις σπουδές μου, με πρώτο πτυχίο BA Management and Marketing και στην συνέχεια πήρα 3 μεταπτυχιακά.

– ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University
– ΜΑ European Studies από το King’s College, University of London.
– ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Coventry Business School.

Η ενασχόληση με τα κοινά, ήταν πάντα για μένα, μια εσωτερική ανάγκη για προσφορά.
Η πολιτική για εμένα, είναι το εκτελεστικό εργαλείο που μου επιτρέπει να αλλάζω τα πράγματα γύρω μου, πάντα μέσα από -πολλή δουλειά- και ελάχιστη δημοσιότητα.
Πάντα μέσα από την δραστηριοποίησή μου, προσπαθώ να καινοτομώ, να προσφέρω συγκεκριμένο έργο και μέσα από αυτό να νιώθω χρήσιμος.

2003

Ήρθαμε κοντά το 2003. Εκείνος ετοιμαζόταν για τη Β Αθηνών, εγώ φοιτητής και πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου. Μας ένωσαν, από τότε,κοινές αξίες, ιδέες και αντιλήψεις για μια διαφορετική Ελλάδα.
Παράλληλες πορείες, αυτός στη Βουλή -εγώ στην Αυτοδιοίκηση, πάντα όμως δίπλα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

2004

Κατά την προεδρία μου δημιουργήθηκε:
-Μια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, από τα έσοδα του ΣΕΦΛ.
-Ραδιοφωνική εκπομπή για τους Έλληνες φοιτητές του Λονδίνου
– Ο ΣΕΦΛ μετά από 30 χρόνια λειτουργίας καταχωρήθηκε ως πρωτοβάθμιο Φοιτητικό Σωματείο, με την επωνυμία «Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου» (ΣΕΦΛ).
– Δημιουργήθηκε εκπτωτική κάρτα αγορών για τους έλληνες φοιτητές που επέλεγαν εταιρίες ομογενών.

2006

Έχω εκλεγεί ,στις πρώτες θέσεις, τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και τα τελευταία 13 χρόνια έχω υπηρετήσει ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Πρόεδρος των σχολείων της Κηφισιάς.
Στα χρόνια αυτά έχω πραγματοποιήσει στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως:
– Το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο
– την κομποστοποίηση στη πηγή των απορριμμάτων
– την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων
– την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων των ΚΑΠΗ.
Επίσης κατά τα χρόνια που υπηρέτησα, ως επικεφαλής της διεύθυνσης καθαριότητας, η υπηρεσία προχώρησε σε μείωση, του κόστους λειτουργίας της κατά 50%, ενώ παράλληλα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την μεγαλύτερη κατά κεφαλή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην Ελλάδα.

2007

Αμέσως μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, ίδρυσα την περιβαλλοντική ομάδα, της GreenBelt (www.greenbelt.gr). Η Greenbelt έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες δενδροφυτεύσεις της Αττικής (φυτεύτηκαν περισσότερα από 250 χιλιάδες δένδρα), ενώ χρηματοδότησε, από ιδιωτικές χορηγίες, την αγορά και τη φύτευση 18.961 δένδρων.
Η GreenBelt αριθμεί περισσότερους από 4.000 εθελοντές, ενώ το σύνολο του έργου της ήταν αποκλειστικά εθελοντικό.

Έχω δυο πλευρές ,τελείως ασύμβατες.
Την σιωπηλή. Αυτή, της φωτογραφίας, του διαβάσματος και της γραφής.

Και την άλλη την ανήσυχη, που θα με βρει να δοκιμάζω τα όρια μου, στη θάλασσα και στο βουνό.

2011

Έχοντας ήδη εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ξεκινώ την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, ιδρύοντας δυο εταιρίες.
Η πρώτη δραστηριοποιείται στη συσκευασία και πώληση τροφίμων (ελαιόλαδο, κρασί κτλ), με την διακριτική ονομασία «Ευγενές». Τα προϊόντα  «Ευγενές» μπορούν να βρεθούν σε περισσότερα από 800 σημεία στην εγχώρια αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά www.evgenes.gr

Η δεύτερη εταιρία δραστηριοποιείται στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

2014

Μεταξύ του 2014-2016 αναλαμβάνω Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και παρά το γεγονός ότι σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ ανατρέπεται από τον Σύριζα, εγώ παραμένω στο πόστο μου με σημαντικότερη αρμοδιότητα (ψηφισμένη από το ΔΣ του ΕΚΑΒ) την συμβατοποίηση της αγοράς των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Πράγμα που συνέβη και το ΕΚΑΒ μετά από δεκαετίες καταφέρνει να προμηθευτεί καινούργια ασθενοφόρα. Το 2016 οικειοθελώς αποχώρησα έτσι ώστε να αναλάβω χρέη Γραμματέα της ΝΔ.

2016

Με την απόφαση (υπ’αριθμ 16) του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνω Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τα προηγούμενα έτη διατέλεσα Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ και πιο πριν τακτικό μέλος της γραμματείας οργανωτικού. Στα φοιτητικά μου χρόνια διατέλεσα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας.
Τα τελευταία 2 χρόνια η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων έχει συναντήσει περισσότερους από 900 επιχειρηματίες, έχει πραγματοποιήσει 27 εκδηλώσεις και έχει καταθέσει 30 πολιτικές προτάσεις.
Παράλληλα στις Επιμελητηριακές εκλογές του 2017, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε μια άνευ προηγουμένου -ιστορική νίκη- συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 70% των ψηφοδελτίων και αυξάνοντας την επιρροή της, σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας.