Οι καινοτομίες

 
Όταν καινοτομείς στην Ελλάδα συνήθως σε κοιτούν με δυσπιστία. Σε κάθε προσπάθεια μου, πάντα βρίσκω ισχυρές αντιστάσεις.

Και όμως, η «καινοτομία» είναι το βασικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρησιμοποιούν όλες οι αναπτυγμένες χώρες για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν και να επιβιώσουν.

Από όποια δημόσια θέση και αν υπηρέτησα πάντα προσπαθώ να αφήσω ένα καινοτόμο στίγμα. Θέλω να συνεχίσω να είμαι ο φορέας αυτός  που θα φέρνει καινούργια πράγματα.


(Για να δείτε το επόμενο θέμα κάντε κλίκ στο βέλος με το κόκκινο χρώμα)

Συγκεκριμένα:


  • Το 2007, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά σε δημόσιο σχολείο ψηφιακές τάξεις. Συγκεκριμένα το 20% των δηµόσιων δηµοτικών σχολείων της Κηφισιάς προμηθεύτηκε και εγκατέστησε διαδραστικούς πινάκες. (Πρόεδρος σχολείων Κηφισιάς, Δημοτικός Σύμβουλος). Επίσης, δημιουργήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική ιστοσελίδα (e-learning) σε δηµόσιο σχολείο, κατά τα πρότυπα αντιστοίχων πανεπιστημίων του εξωτερικού. (Πρόεδρος σχολείων Κηφισιάς, Δημοτικός Σύμβουλος).
  • Το 2007 δημιούργησα «το πρώτο πράσινο δημόσιο κτήριο στην Ελλάδα», με την εγκατάσταση φωτοβολταικών πλαισίων. (Πρόεδρος Κέντρου Φιλίας Κηφισιάς 2006-2010, Δημοτικός Σύμβουλος)
  • Το 2012 ξεκίνησε ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η κομποστοποίηση απορριμμάτων στη πηγή. (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας 2011-2013)
  • Το 2007, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της λήψης αποφάσεων των μελών του Κέντρου Φιλίας Κηφισιάς (ΚΑΠΗ) μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας. Τα μέλη του κέντρου αποφάσιζαν για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου. Η ενεργοποίηση των μελών είχε διπλό όφελος: τους παρείχε ένα ευρύ πεδίο σκέψης και συμμετοχής, ενώ παράλληλα αυτή η αμφίδρομη […]